Blistav debi na Adi Ciganliji

06 Apr, 2017 | Autor: | 0 Komentara

Prelaz iz balona Mini-Maksi lige na otvorene terene Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji nije doneo nikakvu promenu u igri naših dečaka, iako je pre mečeva prvog kola postojala opravdana bojazan da će poptuno drugačiji ambijent loše uticati na nastupe “ljubičastih”.
Sve generacije Viktorije Star bile su više nego sjajne na svom debiju u Ligi pretpetlića FSB. Nisu bili zbunjeni većim dimenzijama terena. Ograda im nije nedostajala, a nisu bili iznenađeni ni većim golovima i igrom na ofsajd. Jasno je bilo da su svi naši timovi došli sa velikim samopouzdanjem iz prethodnog takmičenja u novu ligu i da će posle ovakvog probijanja leda, u narednim mečevima biti samo još bolji.
Sjajan početak Viktorije Star na Adi nagovestili su dečaci 2009. godište svojom pobedom nad Bežanijom rezultatom 7:6. Ekipu je vodio odlični kapiten Dača, ali je imao i veliku pomoć ostalih, posebno najmlađih članova Koste i Lazara.
Ekipa 2008. godišta dozvolila je dečacima Zvezdare samo vođstvo 1:0, da bi u njihovom naletu kasnije protivnik bio primoran na predaju. Briljirao je trostruki strelac Uroš, ali ton igri davali su kapiten Mateja, Marko i sigurni golman Luka. Na kraju, rezultat 8:2 za Viktoriju Star je na pravi način ilustrovao odnos snaga na terenu.
Po prvi put na velikom terenu zaigrali su dečaci rođeni 2007. godine. Bio je to meč sa šestoricom u polju i golmanom, a žreb je hteo da se na startu suprostave baš ekipi Sinđelića. Tokom meča rivali su se smenjivali u vođstvu, ali je na kraju završeno ishodom 4:4. Golman Nikola je sjajno čuvao svoju mrežu, dok je u napadu Aleksa bio najistaknutiji sa tri gola.
Vatreno krštenje na Adi prošli su i 2006. godište. Igralo se na polovini pravog fudbalskog terena sa po 9 igrača u timu, dva puta po 25 minuta, na golovima koji su sa dimenzijama slični pravima. Uprkos svemu, meč sa Bežanijom je završen 0:0, ali takav ishod mora da raduje naše “ljubičaste” jer je ostvaren u duelu sa iskusnijim protivnikom.

 

468 ad

Ostavite komentar