Hrabrost, znanje i poštenje ekipe 2006

07 Nov, 2017 | Autor: | 0 Komentara

Nismo se prošle nedelje prevarili u proceni – Viktorija Star igra sve bolje kako se sezona u Ligi pretpetlića FSB na Adi Ciganliji bliži kraju. Ljubičasti su jednostavno briljirali, u pojedinim trenucima činili prava mala fudbalska herojstva i na kraju završili vikend bez ijednog poraza – B R A V O!
Odavno je poznato da ekipa 2006 zapravo nije sačinjena od igrača tog godišta. Sada i naši rivali znaju da dolazimo s jednim ili, kad imamo sreće, s dva dečaka tog godišta, a da većinu čine dečaci rođeni 2007. ili 2008. godine. Tako je bilo u nedelju protiv Difa, uz važnu napomenu da u meču pod reflektorima nismo mogli da računamo na pun sastav. Izašli smo s jednim igračem manje od predviđenog i zablistali protiv kompletne protivničke ekipe odigravši na kraju 2:2. Kraj meča imao je filmsku završnicu, jer protivnik je pred poslednji napad čuvao vođstvo od 2:1. Onda je lopta došla do najmlađeg igrača na terenu, našeg Kize, koji se sa dva driblinga oslobodio svojih čuvara i levicom pogodio mrežu na veliku radost saigrača i navijača na glavnom terenu FSB.
Pohvale za izuzetnu borbenost, posvećenost timu i više nego primerno ponašanje zaslužuju svi naši fudbaleri: golman Luka, defanzivac Mihajlo, desno krilo Mihajlo, Ogi, Aleksa, Andrej, Kuzma i Kiza. Oni su trčanjem i htenjem izbrisali brojčani hendikep, ali su umeli i da ignorišu često nespretne odluke sudije, koje su im oduzele pobedu (nekoliko ofsajda dosuđeno, koja su izazvala smeh i kod navijača Difa).
Naše 2009. godište ostvarilo je pobedu službenim rezultatom 3:0 zbog nedolaska protivnika, pa su vreme i slobodan teren iskoristili za uigravanje protiv solidne ekipe Grafičara u prijateljskoj utakmici.
Lepo izdanje na Adi imali su i igrači ekipe 2007. Oni su remizirali sa Bolečom 2:2, ali je meč obilovao lepim akcijama i prilikama pred oba gola. Na kraju naši momci moraju da budu zadovoljniji rezultatom, budući da je protivnik u oba navrata poveo dozvoljavajući nam da dođemo do izjednačenja.
Najbolju partiju od takmičenja u ligi FSB prikazali su ljubimci kluba – ekipa 2010. Pobedili su rezultatom 4:2 tim Sava 45 odigravši meč bez greške, čak i u ta dva navrata kada su bili primorani da izvade loptu iz mreže. Verujemo da su pred Kostom, Lakijem, Vukom i Strahinjom tek pravi mečevi i velike pobede.
Mali krizni period prošao je i za ekipu 2008. Protiv BSK iz Borče zabeležen je trijumf 3:0, ali treba pošteno priznati da je pobeda pripala timu koji je umeo da iskoristi svoje prilike. Nisu nadigrani Borčanci, prštalo je od prilika i pred našim golom, pa se može reći da je drugoj strani nedostajalo malo sportske sreće za jedan bolji rezultat.

468 ad

Ostavite komentar