Očaralo 2009, razočaralo 2008

17 Jan, 2018 | Autor: | 0 Komentara

Odlično kolo u Ligi FSB ostalo je iza svih generacija Viktorije Star. U pet mečeva sa prijateljima iz Crvenke zabeležene su tri pobede, jedan remi i poraz.
Izgubili su oni od kojih se poraz najmanje očekivao (2008), dok su trijumf ostvarili i veliko iznenađenje priredili 2009 i 2010.
Naši najmlađi fudbaleri otvorili su duele protiv Crvenke remijem 2:2. Oba puta vodili su naši dečaci golovima Kokija, ali je rival pronalazio način da dođe do izjednačenja.
Ljubičasti 2010 odigrali su meč u podmlađenom sastavu, bez Strahinje, Vuka i Koste, ali im to nije smetalo da u jednom tvrdom duelu ostvare minimalnu pobedu 1:0.
Najlepšu igru prikazao je tim 2009. Sa kapitenom Dačom i Lakijem u štoperskoj liniji, Kostom kao centralnim veznim i napadačima Vukom i Viktorom, ljubičasti su briljirali i nisu ostavili ni jedan procenat šanse rivalu da izbegne poraz. Igra je obilovala lepim akcijama i golovima, koje su na Kostine asistencije postizali članovi tandema “V-V”.
Na kraju su zaslužemo proslavili ubedljiv trijumf od 6:0.
Loš početak utakmice koštao je 2008 boljeg rezultata od minimalnog poraza 2:3. Mada je ostao neprijatan osećaj zbog grube igre obe ekipe i lošeg suđenja, treba priznati da su naši momci zasluženo pretrpeli prvi poraz u ligi. Ipak, pokazali su i u porazu čvrstinu karaktera i jak takmičarski duh. Posle 0:2 došli su do 2:2, ali su u jeku ofanzive napravili grešku koja ih je odvela u konačnih 3:2 za Crvenku.
Ako je 2009 odigralo najlepšu utakmicu, onda su momci 2007 bili akteri najuzbudljivijeg meča kompletnog takmičarskog dana u balonu Adrenalin. Ništa nije obećavalo lep kraj utakmice. Igralo se bledo, bez prepoznatljivih akcija i sa lošom završnicom, što je i donelo rezultat na strani protivnika 3:5 na pet minuta pre kraja. Onda su se isti ti naši igrači odjednom probudili i iz totalnog preporoda došlo se do 7:6 za ljubičaste.
Bravo, momci, samo se sledeći put ranije trznite iz sna!

468 ad

Ostavite komentar